Maand: oktober 2012

Map en bestandsrechten wijzigen

Gepubliceerd op: dinsdag 30 oktober 2012 in Windows Vista
laatst bijgewerkt op: zondag 24 september 2017
Map en bestandsrechten wijzigen

Zelfs als je de enige gebruiker (en dus beheerder) bent op een computer met Windows Vista betekent dit niet automatisch dat je ook eigenaar bent van de computer. In elk geval niet op map- en bestandsniveau. Zo kan het voorkomen dat je bepaalde mappen of bestanden niet kunt openen, wijzigen, verplaatsen of verwijderen. Dat is niet erg zolang het om essentiële systeembestanden gaat. Lastiger wordt het als je niet meer naar een bestandsmap mag schrijven of bestanden zelfs niet meer mag openen.

Lees het volledige artikel

Voorkom identiteitsdiefstal door phishing

Gepubliceerd op: donderdag 11 oktober 2012 in Windows
laatst bijgewerkt op: woensdag 27 juni 2018

Phishing is het oplichten van mensen door een vertrouwde website te kopiëren, en de nietsvermoedende personen al hun gegevens te laten ingeven zoals hun kredietkaartnummer en hun geheime code. De slachtoffers kunnen naar de valse website gelokt worden door een e-mail met een link naar de website.

Bij phishing wordt dikwijls gebruik gemaakt van URL-spoofing, dit is het nabootsen van de URL van bijvoorbeeld een bank, zodat de gebruiker denkt de echte site te bezoeken, terwijl de URL die van de bedrieger is.

Lees het volledige artikel

De computer loopt vast bij het logo van het bios

Gepubliceerd op: donderdag 11 oktober 2012 in Probleemoplossing, Windows
laatst bijgewerkt op: vrijdag 22 juni 2018
De computer loopt vast bij het logo van het bios

Tijdens het opstarten van de computer wordt er eerst een zelftest uitgevoerd om de werking van alle onderdelen te controleren. Als de test geen problemen oplevert hoor je een kort geluidsignaal en start de computer verder op.

Als de zelftest mislukt kan de computer blijven hangen als het logo van het BIOS verschijnt. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld nieuwe hardware hebt toegevoegd of iets aan de hardware hebt gewijzigd.

Lees het volledige artikel

Tekst en andere items groter of kleiner weergeven

Gepubliceerd op: zondag 28 oktober 2012 in Windows Vista
laatst bijgewerkt op:
dinsdag 7 maart 2017
lettergrootte

Zijn de letters op een website te klein om prettig te kunnen lezen? Dan druk je op de CTRL-toets en +. Om de letters weer kleiner te maken druk je weer op CTRL maar dan op , of op 0 (nul) om de standaardgrootte te herstellen.

Maar als je het formaat van de tekst in Windows Vista blijvend wilt aanpassen kan je de volgende stappen volgen. Daarmee worden ook de letters van andere toepassingen en onderdelen van het besturingssysteem groter weergegeven, zodat alles beter leesbaar is.

Lees het volledige artikel

Toetsencombinaties voor Windows 7

Gepubliceerd op: donderdag 11 oktober 2012 in Windows 7
laatst bijgewerkt op:
maandag 24 april 2017
azerty-toetsenbord

De muis en het touchpad zijn de belangrijkste hulpmiddelen om met Windows 7 te werken, maar met het toetsenbord kun je ook een aantal handige dingen doen.

Met speciale toetsencombinaties werk je vaak sneller dan met de muis of het touchpad en je voorkomt door regelmatig tussen muis en toetsenbord te wisselen dat je je arm en schouders overbelast.

Lees het volledige artikel
Terug naar boven!