Dag: 12 oktober 2013

Windows 8.1 (opnieuw) installeren

Gepubliceerd op: zaterdag 12 oktober 2013 in Windows installeren
laatst bijgewerkt op: zondag 4 december 2016
windows 8.1 installeren

Net als bij Windows 7 word je met een wizard door de installatieprocedure geleid. Er zit wel verschil tussen de installatieroutine van dit nieuwe besturingssysteem en de voorgaande versies, maar die komen een voor een aan de orde.
Je moet nu zorgen dat je de computer van dvd kunt opstarten. Dit stel je in het bios in.

Lees het volledige artikel

Problemen met een trage computer verhelpen

Gepubliceerd op: zaterdag 12 oktober 2013 in Windows
Problemen met een trage computer verhelpen

Elke computer (of het nu een desktop- of een ander model is) wordt na verloop van tijd trager. Als je computer het echt niet meer doet, is een volledige herinstallatie van Windows en alle programma’s vaak de beste oplossing. Hoewel vaak gedacht wordt dat dit vaak een vervelende, moeilijke klus is, valt dat eigenlijk best mee. Het kost voornamelijk tijd en die is gelukkig nog steeds gratis. Het (opnieuw) installeren van Windows duurt niet langer dan een uur, je bent echter veel meer tijd kwijt aan het opnieuw instellen van je voorkeuren en instellingen en natuurlijk aan het opnieuw installeren van je drivers en de software die je wilt gebruiken.

Lees het volledige artikel

Problemen met Reset en Refresh oplossen

Gepubliceerd op: zaterdag 12 oktober 2013 in Windows 8.1, Windows installeren
laatst bijgewerkt op: vrijdag 16 december 2016
update voor windows

Als je de update van Windows 8 naar Windows 8.1 hebt uitgevoerd is het niet langer mogelijk je pc te herstellen of te refreshen. Dit betent dat je niet meer helemaal opnieuw kunt beginnen met behoud van je persoonlijke bestanden, maar ook niet voor een volledig nieuwe installatie kunt kiezen waardoor Windows helemaal opnieuw op je pc komt te staan.

In beide gevallen wordt er om een installatiemedium gevraagd. Als je vervolgens je originele Windows 8-dvd of een ander installatiemedium plaatst krijg je de melding dat het medium niet geldig is.

Lees het volledige artikel

Het vergrendelscherm uitschakelen

Gepubliceerd op: zaterdag 12 oktober 2013 in Windows 8.1
laatst bijgewerkt op: dinsdag 1 november 2016
vergrendelscherm

Als Windows opgestart wordt krijg je als eerste het vergrendelscherm te zien. Dit moet je omhoog schuiven voor je iets op je tablet kunt doen. Handig voor een tablet, zo voorkom je dat er ongewild apps of andere zaken geopend worden, als je je tablet bijvoorbeeld in je tas vervoert, maar niet handig als je met een laptop of pc zonder aanraakscherm werkt.

Gelukkig is het vergrendelscherm vrij eenvoudig uit te schakelen, zodat je er geen last meer van hebt als je een pc of ander apparaat zonder aanraakscherm (touch screen) gebruikt.

Lees het volledige artikel

Afkortingen van landen volgens ISO-code

Gepubliceerd op: zaterdag 12 oktober 2013 in Afkortingen en codes
laatst bijgewerkt op: donderdag 14 juni 2018
wereldkaart

Afkortingen van landen volgens ISO-code (ISO = International Standardization Organization)

Lees het volledige artikel

Een html handtekening toevoegen aan outlook

Gepubliceerd op: zaterdag 12 oktober 2013 in Productiviteit
laatst bijgewerkt op:
dinsdag 14 november 2017
outlook

Je kunt voor je e-mailberichten persoonlijke handtekeningen maken die kunnen bestaan uit tekst, afbeeldingen, een Elektronisch visitekaartje, een logo, of zelfs een afbeelding van je handgeschreven handtekening.

Je kunt zoveel handtekeningen maken als je nodig hebt. Je kunt Microsoft Office Outlook zo instellen dat er automatisch een handtekening wordt toegevoegd aan berichten die je verzendt, of je kunt handmatig een handtekening toevoegen wanneer nodig.

Een html-emailhandtekening geeft je de mogelijkheid veel meer te doen dan simpelweg een afbeelding van je (bedrijfs)logo in te voegen.

Lees het volledige artikel

Het beeldscherm of de monitor geeft geen beeld

Gepubliceerd op: zaterdag 12 oktober 2013 in Probleemoplossing, Windows
laatst bijgewerkt op:
dinsdag 14 november 2017
Het beeldscherm of de monitor geeft geen beeld

Als je je computer of laptop (opnieuw) opstart blijft je beeldscherm zwart, maar toch gaan alle lampjes branden en je hoort het apparaat wel opstarten. Het apparaat lijkt opgestart, de controlelampjes branden en je hoort de ventilator draaien, maar het scherm blijft zwart, ook na verloop van tijd.

Lees het volledige artikel

Problemen met partities oplossen

Gepubliceerd op: zaterdag 12 oktober 2013 in Probleemoplossing, Windows
laatst bijgewerkt op:
zondag 27 mei 2018
Problemen met partities oplossen

Soms kunnen er, ondanks voldoende vrije schijfruimte, geen nieuwe partities gemaakt worden met Windows schijfbeheer. Dit probleem is op een redelijk eenvoudige maar tijdrovende manier op te lossen met schijfbeheer van Windows.

Het probleem ontstaat doordat er maximaal vier partities op een harde schijf gemaakt kunnen worden. 1, 2, 3 of 4 primaire partities of (maximaal) 3 primaire partities en een uitgebreide partitie. De C-schijf, waar normaal gesproken Windows op is geïnstalleerd is altijd een primaire partitie.

Lees het volledige artikel

Windows 8.1 direct met het bureaublad opstarten

Gepubliceerd op: zaterdag 12 oktober 2013 in Productiviteit, Windows 8.1
laatst bijgewerkt op:
zondag 5 november 2017
windows 8

Windows 8 is geoptimaliseerd voor gebruik met apparaten die over een een aanraakscherm, ook wel touch screen genoemd, beschikken.

Als je een pc of laptop hebt met een gewoon beeldscherm kan het handig zijn een paar instellingen te wijzigen die alleen nuttig zijn voor een apparaat met een aanraakscherm.

Met de update naar Windows 8.1 kun je nu ook instellen dat, in plaats van het startscherm, het bureaublad geladen moet worden bij het opstarten van je pc of laptop.

Lees het volledige artikel
Terug naar boven!