Dag: 27 december 2013

De opstartvolgorde (boot sequence) wijzigen

Gepubliceerd op: vrijdag 27 december 2013 in Probleemoplossing, Windows
laatst bijgewerkt op: maandag 9 april 2018

Het wijzigen van de opstartvolgorde (Bootsequense) gebeurt meestal om op te kunnen starten van een recovery-disk of installatie-dvd. Het laatste is nodig om Windows helemaal opnieuw te kunnen installeren.

Hier laten we zien hoe je de opstartvolgorde van een AMI- en een Phoenix-bios Het BIOS, wat een afkorting voor Basic Input/Output System is, bevat de basisinstructies voor de eerste communicatie tussen het besturingssysteem en de hardware. kunt wijzigen

Lees het volledige artikel

Een nieuw lettertype installeren

Gepubliceerd op: vrijdag 27 december 2013 in Productiviteit, Windows
laatst bijgewerkt op: maandag 30 april 2018
Een nieuw lettertype installeren

Lettertypes bepalen de uitstraling van je document. Daarom is het belangrijk een lettertype te kiezen dat bij de aard van het document past.

Voor een zakelijk document wordt doorgaans een strak lettertype gebruikt

Maar als je een uitnodiging, voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, wil maken kun je je fantasie de vrije loop laten. Of denk aan een menukaart voor een (kerst)diner, ook dan kan je van een speels lettertype gebruikmaken.

Lees het volledige artikel

Ongewenste websites blokkeren met het Hosts-bestand

Gepubliceerd op: vrijdag 27 december 2013 in Veiligheid en Gezondheid, Windows
laatst bijgewerkt op:
dinsdag 11 oktober 2016

Door op een slimme manier gebruik te maken van het HOSTS-bestand op je computer kun je ongewenste websites blokkeren, maar ook spyware en andere malware. Spyware tapt heimelijk data af en probeert deze via het internet te versturen. Op deze manier voorkom je dat persoonlijke gegevens in verkeerde handen komen.

Lees het volledige artikel
Terug naar boven!