Een nieuw lettertype installerenMet deze pictogrammen kun je op eenvoudige wijze onze artikelen delen.

Hoe deel je onze artikelen?

Klik op een van de pictogrammen om het artikel te delen.

Kies je voor delen via e-mail, dan wordt je e-mailprogramma geopend met een berichtje waarin de titel van het artikel en een link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de persoon waarmee je het artikel wilt delen in en verzend vervolgens het e-mailbericht.

Klik je op het pictogram van Facebook, Twitter of Google+ enje bent ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op je profieleen link naar de pagina zichtbaar.

Desgewenst  kun jezelf een tekst aan het bericht toevoegen.

Als je op het pictogram van Facebook, Twitter, Skype of Google+ klikt en géén account hebt of niet ingelogd op bent het betreffende sociale netwerk,dan verschijnt een klein venster, waarinje alsnog kunt inloggen of een account aanmaken.

Daarna wordt het artikel dat je wilde delen zichtbaar op je account.

LettertypesEen lettertype is een samenhangende set tekens die meestal letters, cijfers en leestekens bevat, maar de set kan ook andere symbolen bevatten. bepalen de uitstraling van je document. Daarom is het belangrijk een lettertype te kiezen dat bij de aard van het document past.

Voor een zakelijk document wordt doorgaans een strak lettertype gebruikt

Maar als je een uitnodiging, voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, wil maken kun je je fantasie de vrije loop laten. Of denk aan een menukaart voor een (kerst)diner, ook dan kan je van een speels lettertype gebruikmaken.

De enige beperking is je eigen fantasie en de verkrijgbaarheid van het lettertype.

Lettertypes downloaden

Als je een lettertype wilt gebruiken dat niet op je pc is geïnstalleerd kun je op internet duizenden lettertypes vinden. Op de website van Dafont.com en 1001freefonts.com vind je al heel wat gratis lettertypes. Maar als je daar niet slaagt kun je altijd nog gebruik maken van google of bing.

Heb je een lettertype gevonden dat naar je zin is? Dan moet je het bestand eerst downloadenDownloaden is het binnenhalen van digitale informatie. Het omgekeerde proces noemt men uploaden. Het resultaat van zowel uploaden als downloaden is dat er een bestand van de ene computer naar een andere wordt gekopieerd..

Meestal worden lettertypes die je kunt downloaden aangeboden als een gecomprimeerd (zip) bestand. Ga naar de map waar je het bestand hebt opgeslagen en pak het uit.

Voor Windows 7 en later:

Meestal staat Windows op de C-schijf, pas anders zo nodig de schijfletter aan.

Kopieer het bestand naar de map C:\WINDOWS\Fonts. Het nieuwe lettertype is nu beschikbaar en je hoeft verder niets te doen. De volgende keer dat je het nieuwe lettertype wilt gebruiken hoef je het lettertype alleen maar te selecteren in het programma waar je mee werkt.

Voor Windows Vista:

Ook voor Windows Vista geldt dat de C-schijf normaliter de systeempartitieSysteempartities en opstartpartities zijn namen voor partities of (volumes) op een harde schijf die door Windows worden gebruikt bij het opstarten. is,
pas anders zo nodig ook hier de schijfletter aan.

Blader met Windows verkenner naar C:\WINDOWS\Fonts

Klik links bovenin op Bestand en kies voor “Nieuw lettertype installeren….” Druk op de alt-toets als de werkbalk bestand in Windows Vista niet zichtbaar is.

nieuw lettertype installeren

Blader met behulp van het geopende dialoogvenster naar het zojuist uitgepakte bestand en selecteer het door er één keer met de muisaanwijzer op te klikken.

lettertype toevoegen

Zet, als dat niet automatisch is gebeurd, een vinkje voor "lettertypen naar de map Fonts kopiëren" Kies nu voor OK in het dialoogvenster.

lettertype toevoegen

Het nieuwe lettertype wordt naar de map Fonts gekopieerd en geïnstalleerd, waarna het klaar is om te gebruiken.

voortgang installatie

De volgende keer dat je het nieuwe lettertype wilt gebruiken hoef je het lettertype alleen maar te selecteren in het programma waar je mee werkt.