Een nieuw lettertype installeren

(Je leest nu pagina 1 van 1)

Maar als je een uitnodiging, voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, wil maken kun je je fantasie de vrije loop laten. Of denk aan een menukaart voor een (kerst)diner, ook dan kan je van een speels lettertype gebruikmaken.

De enige beperking is je eigen fantasie en de verkrijgbaarheid van het lettertype.

Lees ook: Lettertypen hebben vanaf nu hun eigen plek in de instellingen van Windows 10

Lettertypes downloaden

Als je een lettertype wilt gebruiken dat niet op je pc is geïnstalleerd kun je op internet duizenden lettertypes vinden. Op de website van Dafont.com en 1001freefonts.com vind je al heel wat gratis lettertypes. Maar als je daar niet slaagt kun je altijd nog gebruik maken van google of bing.

Heb je een lettertype gevonden dat naar je zin is? Dan moet je het bestand eerst downloadenDownloaden is het binnenhalen van digitale informatie. Het omgekeerde proces noemt men uploaden. Het resultaat van zowel uploaden als downloaden is dat er een bestand van de ene computer naar een andere wordt gekopieerd..

Meestal worden lettertypes die je kunt downloaden aangeboden als een gecomprimeerd (zip) bestand. Ga naar de map waar je het bestand hebt opgeslagen en pak het uit.

Voor Windows 7 en later

Meestal staat Windows op de C-schijf, pas anders zo nodig de schijfletter aan.

Kopieer het bestand naar de map C:\WINDOWS\Fonts. Het nieuwe lettertype is nu beschikbaar en je hoeft verder niets te doen. De volgende keer dat je het nieuwe lettertype wilt gebruiken hoef je het lettertype alleen maar te selecteren in het programma waar je mee werkt.

Voor Windows Vista:

Ook voor Windows Vista geldt dat de C-schijf normaliter de systeempartitieSysteempartities en opstartpartities zijn namen voor partities of (volumes) op een harde schijf die door Windows worden gebruikt bij het opstarten. is,
pas anders zo nodig ook hier de schijfletter aan.

Blader met Windows verkenner naar C:\WINDOWS\Fonts

Klik links bovenin op Bestand en kies voor “Nieuw lettertype installeren….” Druk op de alt-toets als de werkbalk bestand in Windows Vista niet zichtbaar is.

nieuw lettertype installeren

Blader met behulp van het geopende dialoogvenster naar het zojuist uitgepakte bestand en selecteer het door er één keer met de muisaanwijzer op te klikken.

lettertype toevoegen

Zet, als dat niet automatisch is gebeurd, een vinkje voor "lettertypen naar de map Fonts kopiëren" Kies nu voor OK in het dialoogvenster.

lettertype toevoegen

Het nieuwe lettertype wordt naar de map Fonts gekopieerd en geïnstalleerd, waarna het klaar is om te gebruiken.

voortgang installatie

De volgende keer dat je het nieuwe lettertype wilt gebruiken hoef je het lettertype alleen maar te selecteren in het programma waar je mee werkt.

(Je leest nu pagina 1 van 1)