Quick launch – De werkbalk Snel starten aan de taakbalk vastmakenMet deze pictogrammen kun je op eenvoudige wijze onze artikelen delen.

Hoe deel je onze artikelen?

Klik op een van de pictogrammen om het artikel te delen.

Kies je voor delen via e-mail, dan wordt je e-mailprogramma geopend met een berichtje waarin de titel van het artikel en een link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de persoon waarmee je het artikel wilt delen in en verzend vervolgens het e-mailbericht.

Klik je op het pictogram van Facebook, Twitter of Google+ enje bent ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op je profieleen link naar de pagina zichtbaar.

Desgewenst  kun jezelf een tekst aan het bericht toevoegen.

Als je op het pictogram van Facebook, Twitter, Skype of Google+ klikt en géén account hebt of niet ingelogd op bent het betreffende sociale netwerk,dan verschijnt een klein venster, waarinje alsnog kunt inloggen of een account aanmaken.

Daarna wordt het artikel dat je wilde delen zichtbaar op je account.

De werkbalk Snel starten (Quick Launch) was een speciale, handige werkbalk op de taakbalk naast de knop Start.

De Quick Launch-balk werd geïntroduceerd in Windows 98 en bevond zich aan de linkerkant van de taakbalk naast de Start-knop.

Hiermee had je snel en gemakkelijk toegang tot veel gebruikte programma’s en het bureaublad.

Met de komst van Windows 7 is de werkbalk niet langer standaard aan de taakbalk vastgemaakt, maar hij is nog steeds beschikbaar in Windows 7, 8 en 10.

Waarom zou je de Quick Launch-werkbalk terug willen als je programma’s vast kunt maken (pinnen) aan de taakbalk?

Programma’s aan de taakbalk vastmaken heeft tenslotte ook z’n voordelen, door de jumplist kun je bijvoorbeeld razendsnel de laatst geopende bestanden terugvinden en openen.

Maar de werkbalk Snel starten bevat ook de Show Desktop-functie en dat is een meer logische plek dan de kleine rechthoek aan de rechterkant van de taakbalk.

In ieder geval laten we je hier zien hoe je de Snelstartbalk toevoegt aan de taakbalk in Windows. (Dit werkt namelijk in alle versies van Windows, van Windows 7 tot Windows 10)

En het mooiste is misschien wel dat je de werkbalk Snel starten kunt gebruiken en programma’s vast kunt maken aan de taakbalk. Zo heb je het beste van twee werelden.

De werkbalk Quick Launch terug op de taakbalk

Als je erg gesteld bent op de werkbalk Snel starten kun je deze zelfs in Windows 10 op vrij eenvoudige wijze aan de taakbalk tooevoegen, zonder extra software te installeren.

Start Windows verkenner, klik in het lint op Beeld en zet een vinkje voor Verborgen items, hierdoor worden ook de bestanden en mappen die normaal gesproken verborgen zijn weergegeven.

snaelstarten weergeven

Klik met rechts op een leeg stukje van de taakbalk en kies voor Nieuwe werkbalk…

nieuwe werkbalk

Typ in het vak achter "Map"de volgende tekst:

%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

en klik op Map selecteren.

map quick launch selecteren

Klik nogmaals met rechts op een leeg stukje van de taakbalk en haal het vinkje voor Taakbalk vergrendelen weg.

taakbalk ontgrendelen

Je kunt de nieuw aangemaakte werkbalk nu met de scheidingsbalkjes helemaal naar links slepen. Als het goed is wisselt de werkbalk nu van plaats met de aanwezige systeembalk waar de geopende programma’s worden weergegeven.

werkbalk slepen

De laatste hand

Klik met rechts op een leeg stukje van de zojuist gemaakte werkbalk en haal het vinkje voor Tekst weergeven en Titel weergeven weg.

tekst weergeven

Vergrendel tot slot de werkbalk weer.