Quick launch – De werkbalk Snel starten aan de taakbalk vastmaken

(Je leest nu pagina 1 van 1)

Hiermee had je snel en gemakkelijk toegang tot veel gebruikte programma’s en het bureaublad.

Met de komst van Windows 7 is de werkbalk niet langer standaard aan de taakbalk vastgemaakt, maar hij is nog steeds beschikbaar in Windows 7, 8 en 10.

Waarom zou je de Quick Launch-werkbalk terug willen als je programma’s vast kunt maken (pinnen) aan de taakbalk?

Programma’s aan de taakbalk vastmaken heeft tenslotte ook z’n voordelen, door de jumplist kun je bijvoorbeeld razendsnel de laatst geopende bestanden terugvinden en openen.

Maar de werkbalk Snel starten bevat ook de Show Desktop-functie en dat is een meer logische plek dan de kleine rechthoek aan de rechterkant van de taakbalk.

Quick launch – De werkbalk Snel starten aan de taakbalk vastmaken afb. 1

In ieder geval laten we je hier zien hoe je de Snelstartbalk toevoegt aan de taakbalk in Windows. (Dit werkt namelijk in alle versies van Windows, van Windows 7 tot Windows 10)

En het mooiste is misschien wel dat je de werkbalk Snel starten kunt gebruiken en programma’s vast kunt maken aan de taakbalk. Zo heb je het beste van twee werelden.

De werkbalk Quick Launch terug op de taakbalk

Als je erg gesteld bent op de werkbalk Snel starten kun je deze zelfs in Windows 10 op vrij eenvoudige wijze aan de taakbalk tooevoegen, zonder extra software te installeren.

Start Windows verkenner, klik in het lint op Beeld en zet een vinkje voor Verborgen items, hierdoor worden ook de bestanden en mappen die normaal gesproken verborgen zijn weergegeven.

snaelstarten weergeven

Klik met rechts op een leeg stukje van de taakbalk en kies voor Nieuwe werkbalk…

nieuwe werkbalk

Typ in het vak achter "Map"de volgende tekst:

%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

en klik op Map selecteren.

map quick launch selecteren

Klik nogmaals met rechts op een leeg stukje van de taakbalk en haal het vinkje voor Taakbalk vergrendelen weg.

taakbalk ontgrendelen

Je kunt de nieuw aangemaakte werkbalk nu met de scheidingsbalkjes helemaal naar links slepen. Als het goed is wisselt de werkbalk nu van plaats met de aanwezige systeembalk waar de geopende programma’s worden weergegeven.

werkbalk slepen

De laatste hand

Klik met rechts op een leeg stukje van de zojuist gemaakte werkbalk en haal het vinkje voor Tekst weergeven en Titel weergeven weg.

tekst weergeven

Vergrendel tot slot de werkbalk weer.

(Je leest nu pagina 1 van 1)