TweakUAC voor Windows



Met deze pictogrammen kun je op eenvoudige wijze onze artikelen delen.

Hoe deel je onze artikelen?

Klik op een van de pictogrammen om het artikel te delen.

Kies je voor delen via e-mail, dan wordt je e-mailprogramma geopend met een berichtje waarin de titel van het artikel en een link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de persoon waarmee je het artikel wilt delen in en verzend vervolgens het e-mailbericht.

Klik je op het pictogram van Facebook, Twitter of Google+ enje bent ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op je profieleen link naar de pagina zichtbaar.

Desgewenst  kun jezelf een tekst aan het bericht toevoegen.

Als je op het pictogram van Facebook, Twitter, Skype of Google+ klikt en géén account hebt of niet ingelogd op bent het betreffende sociale netwerk,dan verschijnt een klein venster, waarinje alsnog kunt inloggen of een account aanmaken.

Daarna wordt het artikel dat je wilde delen zichtbaar op je account.

TweakUAC kan nuttig zijn om (tijdelijk ongewenste) beveiligingswaarschuwingen uit te schakelen. Denk maar aan de situatie waarin je besluit Windows opnieuw te installeren en vervolgens allerlei instellingen wilt wijzigen of drivers en software wilt installeren.

TweakUAC is oorspronkelijk ontwikkeld voor Windows Vista, omdat de nieuwe beveiligingstechnologie bij veel gebruikers tot grote irritatie leidde. Maar het is nog steeds te downloaden en kan ook een prettige hulp zijn bij nieuwere versies van Windows

tweakuac

TweakUAC™ geeft u meer controle over de instellingen van Windows Gebruikers Account Beheer (User Account Control of UAC). Naast in- of uitschakelen van Windows Gebruikers Account Beheer kun je ook kiezen voor de “stille” modus. De beveiliging van Windows Gebruikers Account Beheer  is dan nog steeds actief, maar je wordt niet steeds lastig gevallen met een beveiligingswaarschuwing als je iets doet waar beheerdersrechten voor vereist zijn.

Download TweakUAC

Wat is Gebruikersaccountbeheer?

Gebruikersaccountbeheer is een beveiligingsvoorziening van Windows. Alle recente versies zijn hiervan voorzien

Gebruikersaccountbeheer (UAC) informeert u wanneer een softwareprogramma probeert wijzigingen uit te voeren op uw computer waarvoor machtiging op beheerdersniveau vereist is. Gebruikersaccountbeheer helpt uw computer beschermen tegen wijziging door onbevoegde bronnen.

uac prompt

UAC is een afkorting voor User Account Control, de veiligheidstechnologie in Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 die er voor zorgt dat programma’s zonder toestemming geen wijziging aan kunnen brengen in systeembestanden.

Loop ik gevaar als ik de stille modus van TweakUac inschakel?

In de "stille" modus, blijft de beveiliging van UAC volledig ingeschakeld. Maar wanneer je Windows gebruikt als beheerder zie je niet de gebruikelijke prompts van UAC om de benodigde administratieve rechten goed te keuren.

Kan ik Windows Gebruikers Account Beheer  volledig uitschakelen?

Nee, dat is  geen goed idee.  Als Windows Gebruikers Account Beheer is uitgeschakeld is de veilige modus van Internet Explorer ook niet beschikbaar. Deze modus zorgt er voor dat je minder kwetsbaar bent voor aanvallen door onbetrouwbare websites. Bovendien worden de rechten van betrouwbare programma’s door Windows Gebruikers Account Beheer  ook beperkt, zodat ze geen cruciale systeembestanden kunnen overschrijven.

Moet ik TweakUAC gebruiken als ik Windows 7 of 8 gebruik?

In tegenstelling tot Windows Vista beschikken Windows 7 en 8 over een controlepaneel waarmee je zelf in kunt stellen wanneer je meldingen van Windows Gebruikers Account Beheer  wilt krijgen. Dit is bereikbaar via het configuratiescherm. Het voordeel van TweakUAC is dat de instellingen makkelijker bereikbaar zijn terwijl je zeker weet dat je toch beschermd bent.

Werkt TweakUAC met 64-bit Windows Vista/7 en 8?

Ja, TweakUAC werkt met zowel 32-bits en 64-bits versies van Windows.

Ik heb de "stille" modus ingeschakeld maar nu toont Windows Vista  een waarschuwing met het bericht dat UAC is uitgeschakeld!?

Dat ligt aan de wijze waarop Windows Vista is ontworpen, wanneer Windows Gebruikers Account Beheer  in de stille modus is wordt ten onrechte gemeld dat Windows Gebruikers Account Beheer  uitgeschakeld is.

Er wordt een beveiligingswaarschuwing weergegeven door Windows Vista als de stille modus van TweakUAC is in geschakeld.

U kunt controleren of  Windows Gebruikers Account Beheer  ingeschakeld is door te proberen de beveiligde modus van Internet Explorer in te schakelen: het kan alleen worden ingeschakeld als UAC ingeschakeld is.

Om de melding met het rode schild te verbergen dat Gebruikers Account Beheer  is uitgeschakeld kun je aan de onderkant van het venster van TweakUAC  het selectievakje ”Hide the User Accont Control is turned of“ icon aanvinken. Mogelijk moet je je afmelden en weer opnieuw aanmelden om de wijzigingen van kracht te laten worden. Dit is overigens alleen van toepassing voor Windows Vista, Windows 7 en 8 geven geen waarschuwing als je de stille modus van Tweak UAC inschakelt.

Bron: www.winability.com/tweak-uac/