Wat is een Microsoft-account?

(Je leest nu pagina 1 van 1)

Als je een nieuw gebruikersaccount maakt heb je als thuisgebruiker de keus uit een Microsoftaccount en een lokaal account.

In Windows 8 werd voor het eerst de mogelijkheid geïntroduceerd om in te loggen met een Microsoftaccount.

Een Microsoftaccount kun je zien als een vorm van roaming, zoals je misschien kent van mobiele telefonie, je profiel wordt namelijk opgeslagen in de Cloud.

Altijd je eigen instellingen beschikbaar

Het belangrijkste voordeel van het opslaan van je profielinformatie op het internet is dat het toegankelijk is op andere apparaten – computers, tablets en allerlei andere hardware waarop Windows 10 is geïnstalleerd.

Dit betekent dat al je instellingen en voorkeuren, aanpassingen en configuraties beschikbaar zijn op elke pc waarop je kunt inloggen met dit account. Je hebt alleen maar een internetverbinding nodig.

Hierdoor heb je altijd de beschikking over dezelfde gebruikerservaring, onafhankelijk van het apparaat waarop je je aanmeldt.

Zodra je wijzigingen aanbrengt, bijvoorbeeld in het Startmenu van je desktop-pc zijn deze wijzigingen terug te vinden op alle apparaten met Windows 10 waarop je inlogt. Al je instellingen worden namelijk gesynchroniseerd.

Om hier gebruik van te maken heb je alleen maar een Microsoftaccount nodig. Het kost maar een paar minuten om een Microsoftaccount aan te maken als je er nog geen hebt.

Als je regelmatig op verschillende Windows 10 apparaten werkt en niet steeds opnieuw van alles wilt instellen en je je niet al te veel zorgen over je privacy maakt, dan is een Microsoftaccount geschikt voor jou.

(Je leest nu pagina 1 van 1)