https://www.windowscorner.nl/handleidingen/windows10/automatisch_inloggen.php

Zonder wachtwoord aanmelden bij Windows

12 november 2015 in Productiviteit, Windows 10

wachtwoord opgeven

Elke keer als je je computer opnieuw opstart moet je je wachtwoord of pincode opgeven. Zo weet je zeker dat anderen niet zomaar toegang tot je computer hebben.

Maar je kunt het opgeven van een gebruikersnaam en wachtwoord ook overslaan als je dat wilt. Daarbij maakt het niet uit of je een lokaal account of een Microsoftaccount gebruikt om je aan te melden bij je computer.

Lokaal account

Als je gebruik maakt van een lokaal account werkt je computer net als andere computers met bijvoorbeeld Windows 7. Bij elke computer waarop je een gebruikersaccount hebt moet je dan zelf al je gebruikersinstellingen aanpassen en je hoeft ook niet per se een wachtwoord op te geven.

Inloggen met je Microsoftaccount

Door in te loggen met je Microsoftaccount hoef je de instellingen voor de computer maar één keer op te geven. Vervolgens worden al je instellingen centraal op de servers van Microsoft opgeslagen en gesynchroniseerd. Daardoor zijn deze instellingen altijd beschikbaar als je je met je Microsoftaccount op een computer aanmeldtOm je aan te melden met je Microsoftaccount is internettoegang noodzakelijk.. Dus op welke je computer je ook inlogt met je Microsoftaccount, je beschikt steeds over een computer met je eigen instellingen.

Als je een Microsoftaccount gebruikt om op je computer in te loggen moet je elke keer als je je computer opnieuw opstart je gebruikersnaam en je wachtwoord of je pincode opgeven.

Inloggen zonder wachtwoord of pincode in te geven

Dit artikel in het kort:

  • Druk op de Windowstoets van je toetsenbord
  • Typ netplwiz
  • Klik op netplwiz – Opdracht uitvoeren
  • Haal het vinkje voor Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om de computer te kunnen gebruiken weg en klik op OK.
  • Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op van de gebruiker die je automatisch wil laten inloggen en klik op OK.
  • Start de computer opnieuw op

Met een paar muisklikken kun je voortaan de computer opnieuw opstarten zonder dat je je gebruikersnaam en wachtwoord van je gebruikers- of Microsoftaccount moet invoeren.

Gebruikersaccounts openen

Start Uitvoeren, door op de Windowstoets + R te drukken

Typ netplwiz in het invoervak en klik op OK

gebruikersaccounts openen

Haal het vinkje voor Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om de computer te kunnen gebruiken weg en klik op OK

gebruiker selecteren

Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op van de gebruiker die je automatisch wil laten inloggen en klik op OK

wachtwoord_opgeven

Start de computer nu opnieuw op om de wijzigingen van kracht te laten worden.