De bureaubladpictogrammen wijzigenMet deze pictogrammen kun je op eenvoudige wijze onze artikelen delen.

Hoe deel je onze artikelen?

Klik op een van de pictogrammen om het artikel te delen.

Kies je voor delen via e-mail, dan wordt je e-mailprogramma geopend met een berichtje waarin de titel van het artikel en een link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de persoon waarmee je het artikel wilt delen in en verzend vervolgens het e-mailbericht.

Klik je op het pictogram van Facebook, Twitter of Google+ enje bent ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op je profieleen link naar de pagina zichtbaar.

Desgewenst  kun jezelf een tekst aan het bericht toevoegen.

Als je op het pictogram van Facebook, Twitter, Skype of Google+ klikt en géén account hebt of niet ingelogd op bent het betreffende sociale netwerk,dan verschijnt een klein venster, waarinje alsnog kunt inloggen of een account aanmaken.

Daarna wordt het artikel dat je wilde delen zichtbaar op je account.

Als de installatie van Windows 10 voltooid is staat er maar een pictogram op je bureaublad; de prullenbak.

Als je de instellingen van je computer wilt aanpassen, nadat je Windows opnieuw hebt geïnstalleerd, is het handig om de pictogrammen ‘Deze pc’, Configuratiescherm, Netwerk, en Bestanden van de gebruiker op het bureaublad te hebben.

Deze pictogrammen heb je nodig om snel allerlei standaardinstellingen te wijzigen.

Het is tenslotte niet verstandig je documenten en andere bestanden op de C-schijf op te slaan. Maar ook de map Downloads zou je kunnen verplaatsen en niet te vergeten; Systeemherstel inschakelen

Persoonlijke instellingen openen

Om deze pictogrammen op je bureaublad te krijgen klik je met de rechter muisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad en kies je voor Aan persoonlijke voorkeur aanpassen

aan persoonlijke voorkeur aanpassen.

Dit is de snelste manier om het onderdeel Persoonlijke instellingen, dat je in het startmenu kunt vinden, te openen.

Klik aan de linker zijde op Thema’s en daarna aan de rechter zijde onder Verwante instellingen op Instellingen voor bureaubladpictogrammen.

instellingen voor bureaubladpictogrammen

Je krijgt nu een venster te zien waarin je kunt aanvinken
welke pictogrammen je op het bureaublad wilt weergeven.

instellingen voor bureaubladpictogrammen

Zet een vinkje voor de pictogrammen die je op het bureaublad wilt weergeven en klik op OK

Bureaubladpictogrammen aanpassen

Als je dat zou willen kun je ook nog andere afbeeldingen kiezen in plaats van de standaardafbeeldingen voor de pictogrammen ‘Deze pc’, configuratiescherm, netwerk, en de bestanden van de gebruiker door op Ander pictogram … te klikken

Je kunt de standaardpictogrammen weer herstellen door op Standaardwaarden te klikken.

Als je een thema hebt geïnstalleerd en je wilt de aangepaste pictogrammen van het thema laten weergeven, zet je een vinkje voor Thema’s mogen bureaubladpictogrammen wijzigen.