Reacties

Als de installatie van Windows 10 voltooid is staat er maar een pictogram op je bureaublad; de prullenbak.

Als je de instellingen van je computer wilt aanpassen, nadat je Windows opnieuw hebt geïnstalleerd, is het handig om de pictogrammen ‘Deze pc’, Configuratiescherm, Netwerk, en Bestanden van de gebruiker op het bureaublad te hebben.

Deze pictogrammen heb je nodig om snel allerlei standaardinstellingen te wijzigen.

Het is tenslotte niet verstandig je documenten en andere bestanden op de C-schijf op te slaan. Maar ook de map Downloads zou je kunnen verplaatsen en niet te vergeten; Systeemherstel inschakelen

Persoonlijke instellingen openen

Om deze pictogrammen op je bureaublad te krijgen klik je met de rechter muisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad en kies je voor Aan persoonlijke voorkeur aanpassen

Lees ook:
Problemen in Windows 10 verhelpen met systeemherstel

Of reageer op dit artikel: De bureaubladpictogrammen wijzigen

aan persoonlijke voorkeur aanpassen.

Dit is de snelste manier om het onderdeel Persoonlijke instellingen, dat je in het startmenu kunt vinden, te openen.

Klik aan de linker zijde op Thema’s en daarna aan de rechter zijde onder Verwante instellingen op Instellingen voor bureaubladpictogrammen.

instellingen voor bureaubladpictogrammen

Je krijgt nu een venster te zien waarin je kunt aanvinken
welke pictogrammen je op het bureaublad wilt weergeven.

instellingen voor bureaubladpictogrammen

Zet een vinkje voor de pictogrammen die je op het bureaublad wilt weergeven en klik op OK

Bureaubladpictogrammen aanpassen

Als je dat zou willen kun je ook nog andere afbeeldingen kiezen in plaats van de standaardafbeeldingen voor de pictogrammen ‘Deze pc’, configuratiescherm, netwerk, en de bestanden van de gebruiker door op Ander pictogram … te klikken

Je kunt de standaardpictogrammen weer herstellen door op Standaardwaarden te klikken.

Als je een thema hebt geïnstalleerd en je wilt de aangepaste pictogrammen van het thema laten weergeven, zet je een vinkje voor Thema’s mogen bureaubladpictogrammen wijzigen.


laatst bijgewerkt op: zaterdag 20 mei 2017

Geef een reactie

We zijn blij dat je hebt gekozen om een reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen kunnen worden gemodereerd volgens ons beleid inzake reacties.

Je naam is niet verplicht en je mag ook een nickname (pseudoniem of alias) gebruiken, zo kun je volledig anoniem reageren. Je naam wordt alleen onder jouw reactie weergegeven.

We behouden ons het recht voor de inhoud van je reactie zonder bronvermelding. (je naam) te gebruiken voor toekomstige projecten. Aan het plaatsen van je reactie kunnen geen rechten ontleend worden.

We behouden ons tevens het recht voor reacties zonder opgave van redenen te weigeren.