Een Lokaal accountMet deze pictogrammen kun je op eenvoudige wijze onze artikelen delen.

Hoe deel je onze artikelen?

Klik op een van de pictogrammen om het artikel te delen.

Kies je voor delen via e-mail, dan wordt je e-mailprogramma geopend met een berichtje waarin de titel van het artikel en een link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de persoon waarmee je het artikel wilt delen in en verzend vervolgens het e-mailbericht.

Klik je op het pictogram van Facebook, Twitter of Google+ enje bent ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op je profieleen link naar de pagina zichtbaar.

Desgewenst  kun jezelf een tekst aan het bericht toevoegen.

Als je op het pictogram van Facebook, Twitter, Skype of Google+ klikt en géén account hebt of niet ingelogd op bent het betreffende sociale netwerk,dan verschijnt een klein venster, waarinje alsnog kunt inloggen of een account aanmaken.

Daarna wordt het artikel dat je wilde delen zichtbaar op je account.

Als je een nieuw gebruikersaccount maakt heb je als thuisgebruiker de keus uit een lokaal account en een Microsoftaccount. Een lokaal account is gebonden aan je eigen computer, zoals in Windows 7 of eerdere versies.

Een lokaal account is het meest basale accounttype. Alle (persoonlijke) instellingen die je wijzigt met betrekking tot je bureaublad, het startmenu, software, favorieten (Internet Explorer), kortom alles dat je wijzigt heeft alleen invloed de computer die je op dat moment gebruikt.

je profiel wordt lokaal opgeslagen en is alleen beschikbaar op een enkele computer.

Behoud van privacy

Bovendien biedt het de meeste privacy, want er wordt niets gesynchroniseerd en dus ook niet opgeslagen op de servers van Microsoft. Ook worden er geen documenten en bestanden automatisch opgeslagen op OneDrive.

Als je niet al te veel wilt aanpassen aan je gebruikersomgeving en je gehecht bent aan je privacy, dan is een lokaal account perfect voor jou.

Behalve dat je lokale account slechts beschikbaar is op één computer zijn er geen beperkingen ten opzichte van een Microsoftaccount.