Een MicrosoftaccountMet deze pictogrammen kun je op eenvoudige wijze onze artikelen delen.

Hoe deel je onze artikelen?

Klik op een van de pictogrammen om het artikel te delen.

Kies je voor delen via e-mail, dan wordt je e-mailprogramma geopend met een berichtje waarin de titel van het artikel en een link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de persoon waarmee je het artikel wilt delen in en verzend vervolgens het e-mailbericht.

Klik je op het pictogram van Facebook, Twitter of Google+ enje bent ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op je profieleen link naar de pagina zichtbaar.

Desgewenst  kun jezelf een tekst aan het bericht toevoegen.

Als je op het pictogram van Facebook, Twitter, Skype of Google+ klikt en géén account hebt of niet ingelogd op bent het betreffende sociale netwerk,dan verschijnt een klein venster, waarinje alsnog kunt inloggen of een account aanmaken.

Daarna wordt het artikel dat je wilde delen zichtbaar op je account.

Als je een nieuw gebruikersaccount maakt heb je als thuisgebruiker de keus uit een Microsoftaccount en een lokaal account.

In Windows 8 werd voor het eerst de mogelijkheid geïntroduceerd om in te loggen met een Microsoftaccount.

Een Microsoftaccount kun je zien als een vorm van roaming, zoals je misschien kent van mobiele telefonie, je profiel wordt namelijk opgeslagen in de Cloud.

Altijd je eigen instellingen beschikbaar

Het belangrijkste voordeel van het opslaan van je profielinformatie op het internet is dat het toegankelijk is op andere apparaten – computers, tablets en allerlei andere hardware waarop Windows 10 is geïnstalleerd.

Dit betekent dat al je instellingen en voorkeuren, aanpassingen en configuraties beschikbaar zijn op elke pc waarop je kunt inloggen met dit account. Je hebt alleen maar een internetverbinding nodig.

Hierdoor heb je altijd de beschikking over dezelfde gebruikerservaring, onafhankelijk van het apparaat waarop je je aanmeldt.

Zodra je wijzigingen aanbrengt, bijvoorbeeld in het Startmenu van je desktop-pc zijn deze wijzigingen terug te vinden op alle apparaten met Windows 10 waarop je inlogt. Al je instellingen worden namelijk gesynchroniseerd.

Om hier gebruik van te maken heb je alleen maar een Microsoftaccount nodig. Het kost maar een paar minuten om een Microsoftaccount aan te maken als je er nog geen hebt.

Als je regelmatig op verschillende Windows 10 apparaten werkt en niet steeds opnieuw van alles wilt instellen en je je niet al te veel zorgen over je privacy maakt, dan is een Microsoftaccount geschikt voor jou.