PrivacyoptiesMet deze pictogrammen kun je op eenvoudige wijze onze artikelen delen.

Hoe deel je onze artikelen?

Klik op een van de pictogrammen om het artikel te delen.

Kies je voor delen via e-mail, dan wordt je e-mailprogramma geopend met een berichtje waarin de titel van het artikel en een link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de persoon waarmee je het artikel wilt delen in en verzend vervolgens het e-mailbericht.

Klik je op het pictogram van Facebook, Twitter of Google+ enje bent ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op je profieleen link naar de pagina zichtbaar.

Desgewenst  kun jezelf een tekst aan het bericht toevoegen.

Als je op het pictogram van Facebook, Twitter, Skype of Google+ klikt en géén account hebt of niet ingelogd op bent het betreffende sociale netwerk,dan verschijnt een klein venster, waarinje alsnog kunt inloggen of een account aanmaken.

Daarna wordt het artikel dat je wilde delen zichtbaar op je account.

Windows 10 biedt veel opties om je privacy te beschermen.

Maar die moet je zelf instellen, want bijna alles wat je op je pc doet wordt op een of andere manier geregistreerd en verzonden naar Microsoft.

Je kunt de privacyopties instellen door naar instellingen te gaan in het startmenu en vervolgens op Privacy, Locatie, camera te klikken of te drukken.

instellingen openen

Maar je kunt de privacy-instellingen voor vrijwel alles aanpassen, van apps tot webcam en microfoon.

Veel van deze opties in dit scherm zijn dezelfde als in Windows 8.1.

Maar ze zullen naar verwachting verder worden verfijnd en uitgebreid met behulp van updates voor Windows 10.

De meeste instellingen spreken voor zich en zijn voorzien van gedetailleerde beschrijvingen.

Je kunt je privacy-opties wijzigen voor toepassingen en instellen of deze programma’s bijvoorbeeld gebruik mogen maken van je camera, microfoon of zelfs je naam.

privacyopties wijzigen

Tikken of klikken op elke optie biedt toegang tot meer instelmogelijkheden.

Apps die toegang tot verschillende onderdelen zoals locatie, webcam en microfoon vragen zijn gegroepeerd in de respectievelijke schermen.

Met schuifjes kan je toestemming geven of weigeren. Maar je hebt ook de mogelijkheid om toestemming te geven voor individuele apps.

Je kunt tot slot ook het beheer van je Microsoft reclame en andere persoonlijke gegevens in je privacy-instellingen instellen.

En lees voor de aardigheid eens Microsofts nieuwste Privacy statement.