SchermtoetsenbordMet deze pictogrammen kun je op eenvoudige wijze onze artikelen delen.

Hoe deel je onze artikelen?

Klik op een van de pictogrammen om het artikel te delen.

Kies je voor delen via e-mail, dan wordt je e-mailprogramma geopend met een berichtje waarin de titel van het artikel en een link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de persoon waarmee je het artikel wilt delen in en verzend vervolgens het e-mailbericht.

Klik je op het pictogram van Facebook, Twitter of Google+ enje bent ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op je profieleen link naar de pagina zichtbaar.

Desgewenst  kun jezelf een tekst aan het bericht toevoegen.

Als je op het pictogram van Facebook, Twitter, Skype of Google+ klikt en géén account hebt of niet ingelogd op bent het betreffende sociale netwerk,dan verschijnt een klein venster, waarinje alsnog kunt inloggen of een account aanmaken.

Daarna wordt het artikel dat je wilde delen zichtbaar op je account.

Windows 10 beschikt ook over een schermtoetsenbord. Dit toetsenbord wordt weergegeven op het beeldscherm.

Als je een laptop of een pc gebruikt heb je dit toetsenbord meestal* niet nodig.

Je opent het toetsenbord door in de taakbalk op de knop Schermtoetsenbord pictogram schermtoetsenbord te klikken

Is de knop Schermtoetsenbord niet te zien? Klik dan met de rechter muisknop op de taakbalk en kies voor Knop Schermtoetsenbord weergeven.

Je kunt ook op het Windowspictogram pictogram schermtoetsenbord links in de taakbalk klikken en osk (on screen keyboard) typen om het schermtoetsenbord weer te geven.

schermtoetsenbord

*Tip: ook op een pc of laptop kan het schermtoetsenbord van pas komen.

Op computers die je niet vertrouwt kan je gebruik maken van het schermtoetsenbord. De toetsaanslagen kunnen dan niet worden onderschept.

Computers in openbare ruimten – zoals internetcafés, hotels en buurthuizen – zijn mogelijk niet veilig. Er kan software die de aanslagen op het toetsenbord registreert zijn geïnstalleerd. Hiermee kunnen persoonlijke gegevens worden onderschept, zoals wachtwoorden en creditcardnummers.

Ook in Nederland kun je er niet zonder meer van uitgaan dat publieke computers veilig zijn. Als je zo’n computer gebruik is het verstandig om gebruik te maken van het schermtoetsenbord.