Zo verwijder je software op de juiste manier

Microsoft kiest er duidelijk voor om het configuratiescherm in Windows 10 een minder prominente rol te geven. In eerdere versies van Windows kon je software alleen via het configuratiescherm verwijderen.



Met deze pictogrammen kun je op eenvoudige wijze onze artikelen delen.

Hoe deel je onze artikelen?

Klik op een van de pictogrammen om het artikel te delen.

Kies je voor delen via e-mail, dan wordt je e-mailprogramma geopend met een berichtje waarin de titel van het artikel en een link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de persoon waarmee je het artikel wilt delen in en verzend vervolgens het e-mailbericht.

Klik je op het pictogram van Facebook, Twitter of Google+ enje bent ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op je profieleen link naar de pagina zichtbaar.

Desgewenst  kun jezelf een tekst aan het bericht toevoegen.

Als je op het pictogram van Facebook, Twitter, Skype of Google+ klikt en géén account hebt of niet ingelogd op bent het betreffende sociale netwerk,dan verschijnt een klein venster, waarinje alsnog kunt inloggen of een account aanmaken.

Daarna wordt het artikel dat je wilde delen zichtbaar op je account.

In de nieuwste versie van Windows 10 is het verwijderen van software een stuk eenvoudiger geworden en hoef je het configuratiescherm niet meer te gebruiken.

Software en Apps verwijderen

Klik op de Startknop met het Windowslogo of op de windowstoets
van je toetsenbord windows knop en klik op instellingen instellingen openen

Klik op de tegel Apps

Klik in het nu geopende venster op het programma dat je wil verwijderen.

Klik op verwijderen.

Je krijgt nu een waarschuwing waarin gemeld wordt dat het programma wordt verwijderd. Bevestig het verwijderen door op Verwijderen te klikken.

Het programma wordt nu verwijderd.

Bij het verwijderen van software wordt gebruik gemaakt van een uninstaller, dit is een programmaatje dat informatie bevat over de onderdelen die verwijderd moeten worden.

Sommige programma’s hebben meerdere opties, zoals wijzigingen aanbrengen of herstelopties.

In dat geval krijg je voordat de software wordt verwijderd nog een dialoogvenster te zien waarin je kunt aangeven wat je wilt doen.