Windowscorner

Stap voor stap Windows op je computer

Over Windowscorner

hond

Windowscorner is ontstaan uit de behoefte om op een eenvoudige manier uit te leggen hoe je je computer en Windows in het bijzonder optimaal kunt gebruiken.

Het begon allemaal bij het aanvaarden van een nieuwe functie binnen het bedrijf waar ik nu nog steeds met veel plezier werk.

Van de buitendienst kwam ik ineens op een afdeling te werken waar administratie een van de pijlers van het dagelijks werk was en is.

Hoewel ik toen nog nauwelijks iets van computers wist viel het me wel op dat er, ondanks dat we computers hadden staan (Windows 98!), heel veel met een papieren administratie werd gewerkt.

Het bijhouden van grote hoeveelheden vervaldata werd bijvoorbeeld bij gehouden op een bord met steekkaarten.

Maar zelfs in de tijd van Windows 98 kon dat beter.

Al gauw werd ik de vraagbaak, als er een vraag rees hoe je bepaalde zaken door de computer kon laten doen.

Dat was dan ook de reden dat ik de kennis die ik vergaard had online zette, in het begin op een gratis host en nu alweer een kleine eeuwigheid op windowscorner.nl.

Het was echter ook nog de tijd dat ernstige computerproblemen (op je privécomputer) het eenvoudigst op te lossen waren door Windows opnieuw te installeren.

Het oplossen van het ene probleem creëerde tenslotte vaak weer een volgend probleem en Windows was in die tijd nog niet zo complex als heden ten dage. Waardoor het opnieuw installeren van Windows vooral een kwestie van wat ervaring en tijd was.

Gelukkig is die tijd voorbij sinds de komst van Windows 7. Je moet het, zeker met de komst van Windows 8.1, wel erg bont maken voor het nodig is om Windows van de grond af te moeten installeren.

Maar juist omdat Windows zo complex is geworden, is het voor veel mensen lastig de instellingen te vinden om de pc, laptop en wat je al niet meer aan apparatuur hebt, naar wens te laten werken.

Dus hoewel de nadruk niet meer op het opnieuw installeren van Windows ligt, blijven er genoeg vragen over die een simpel antwoord vragen.

Bij ons vind je dan ook alleen tips die praktisch van aard zijn, met als doel een prettig werkende computer die doet wat jij wil en dat op een veilige en gezonde manier die de productiviteit ook nog ten goede komt.