Windowscorner en advertenties

×

Als je televisie kijkt, radio luistert, de krant of een tijdschrift leest zie je advertenties die je niet uit kunt schakelen. Waarom? Omdat deze media (mede) afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten. Voor veel websites zo als de onze zijn advertenties nog belangrijker omdat wij geen betalende abonnees hebben. Sterker nog, zonder advertentie-inkomsten zullen veel gratis toegankelijke websites ophouden te bestaan en daarmee gaat veel informatie verloren.
We vragen u dan ook vriendelijk om advertenties op onze website toe te staan door de software die advertenties blokkeert voor deze website uit te schakelen.

De aanzet tot windowscorner werd in 1998 gegeven met de aanschaf van een pc, die in eerste instantie voor een opleiding werd gebruikt.

Al gauw bleek dat een personal computer ook voor ontspanning gebruikt kan worden. Maar ook dat instellingen en computerproblemen niet altijd een voor de hand liggende oplossing hebben.

Daardoor kan het werken met een pc behoorlijk frustrerend zijn, of je hem nu voor werk of ontspanning gebruikt.

Om de oplossingen te delen met andere computergebruikers hebben we in eerste instantie gebruik gemaakt van gratis hosts zoals angelfire.com.

Omdat webhosting bij een dergelijke organisatie nogal beperkt is zijn we in 2001 begonnen als windowscorner.com.

Enige jaren later zijn we naar een andere webhost overgestapt en verder gegaan als windowscorner.nl.

Wij waren niet de eerste Nederlandstalige website die zich op de computergebruiker richtte. Maar we zijn wel een van de weinige websites die handleidingen publiceert op een manier die voor iedereen te begrijpen is.

Vanaf dag één zijn onze handleidingen gratis te lezen. Maar dat betekent dat we afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten om deze website te financieren.

Door het toenemende gebruik van software die advertenties blokkeert komt ons voortbestaan echter in gevaar.

Veel mensen die adblockers gebruiken doen dit vanwege irritante en opdringerige advertenties die op sommige websites vertoond worden. Denk hierbij aan pop-ups en advertenties die automatisch geluid afspelen.

Daarom vragen we u wanneer u een adblocker gebruikt windowscorner.nl uit te zonderen.

Wij beloven u dan onze advertenties op een nette manier te blijven vertonen en kunnen met uw steun gratis artikelen blijven publiceren.

Hieronder zie je hoe je bij een aantal veel gebruikte adblockers windowscorner.nl kunt uitzonderen

AdBlock Plus

Gebruik je AdBlock Plus? Dan kun je de extensie in je browser openen wanneer je op een van onze pagina's bent. Je ziet dan 'Ingeschakeld op deze site' staan. Klik je daarop dan schakel je Adblock Plus voor alle pagina's van windowscorner.nl uit.

Adblock

Gebruik je AdBlock? Dan kun je de extensie in je browser openen wanneer je op een van onze pagina's bent. Kies vervolgens voor 'Blokkeer niets op pagina's van dit domein' en druk op 'uitsluiten'. U schakelt dan advertenties in voor alle pagina's van windowscorner.nl.

Adblock Pro

Gebruik je AdBlock Pro? Dan kun je de toepassing in je browser openen wanneer je op een van onze pagina's bent. Kies vervolgens voor 'Uitschakelen voor deze websites' om advertenties op alle pagina's van windowscorner.nl te zien.

Het schrijven van artikelen kost tijd en geld. Om goede artikelen te kunnen schrijven streven we er naar up to date te blijven. Daarvoor moet er geïnvesteerd worden in software en hardware, maar ook het hosten van een website is niet gratis.

Om in die onderhoudskosten te voorzien plaatsen we advertenties, waarbij we er naar streven de advertenties op een nette manier te tonen.

Daarom vind je hier geen pop-ups  en andere irritante reclame die je ongevraagd naar obscure websites doorstuurt.

De advertenties die we tonen zijn dan ook de enige manier om deze website te kunnen (blijven) onderhouden.

Door software te gebruiken die advertenties blokkeert schaad je ons en indirect andere bezoekers.

Natuurlijk staat het je vrij deze software te blijven gebruiken. Je kunt, ook als advertenties worden geblokkeerd, alle informatie die op onze website is te vinden gewoon lezen.

Echter we zullen je er wel aan blijven herinneren dat je een adblocker gebruikt.

Dit doen we door elke keer als je een van onze pagina’s bezoekt gedurende korte tijd een boodschap te tonen.

Daarnaast zullen afbeeldingen die een essentieel onderdeel van onze artikelen zijn niet langer zichtbaar zijn, deze zullen door de gebruikte adblocker geblokkeerd worden.

Terug naar boven!