pin it
lettergrootte wijzigen
google+1
share on facebook
comment on facebook
email
tell a friend
Terug naar boven
Terug naar boven

18-10-2012

De standaard bestandslocaties wijzigen

Je zocht mogelijk naar:
windows, partitie, harde schijf, mijn documenten, e-mailberichten, favorieten, gegevensverlies, kwijt, archiefmap, locatie, e-mailaccount, wizard, Outlook Express, back-up

Opslaglocatie van mijn documenten wijzigen

mijn documentenMaak op de schijf waar u uw documenten voortaan wilt opslaan een nieuwe map met de naam zoals u die wilt. (bijvoorbeeld: 'Uw naam' documenten) Klik op het bureaublad met rechts op het pictogram 'Mijn documenten' en kies voor eigenschappen. Typ nu bij doel de nieuwe locatie in en kies voor toepassen. Voortaan zullen uw documenten opgeslagen worden in deze map. Wilt u Windows opnieuw installeren of crasht Windows dan hoeft u hier geen back-up van te maken omdat ze niet op de systeemschijf staan.

Opslaglocatie e-mail (Outlook Express) wijzigen

Hier kunnen we meerdere dingen in een keer doen omdat O.E. bij de eerste keer opstarten een wizard start om uw e-mailaccount te activeren. Volg de aanwijzingen en voer al de gegevens in. Maak met Windowsverkenner op de schijf waar je de map met documenten hebt staan een nieuwe map met de naam e-mailaccounts. Keer terug naar O.E. Klik op Extra, accounts en selecteer de zojuist gemaakte e-mailaccount. Klik nu op exporteren en blader naar de map die u net gemaakt hebt en sla het iaf-bestand op.

Als u in de toekomst Windows opnieuw moet installeren kunt u de wizard annuleren. In plaats hiervan kun u uw
e-mailaccount simpelweg importeren.

Keer nogmaals terug naar Outlook Express klik op het tabblad extra - onderhoud. klik nu op de knop archiefmap en kies voor wijzigen. Geef de nieuwe locatie op voor uw berichtenarchief en kies voor o.k.

 

Favorieten verplaatsen

ieWie vaak op internet vertoefd zal ongetwijfeld een behoorlijke verzameling favorieten opgebouwd hebben. Niets is dan ook zo vervelend als deze kwijt raken. Het kost niet alleen een hoop tijd tijd om ze weer te verzamelen vaak is het precieze adres van een site ook niet bekend en omdat internet "leeft" is het soms moeilijk een bepaalde site terug te vinden. Daarom gaan we onze favorieten ook op onze back-upschijf zetten.

Ga met verkenner naar X:\Documents and Settings\Ö\Favorieten, waarbij de X voor de harde schijf of partitie staat en Ö voor de gebruikersnaam. kopieer de map naar de plek waar jij de favorieten wilt hebben en voer onderstaande handelingen uit. Kopiëren is in dit geval voor de veiligheid. Is de actie geslaagd dan kun je de oude map met favorieten verwijderen.

Start regedit en blader naar (Ga naar start » Uitvoeren..... , type "regedit" in het invoervak en druk op "Enter")

[HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders]

Dubbelklik op de Tekenreekswaarde 'favorites'

register: favorieten verplaatsen

en wijzig de bestaande waarde in de plaats waar je je favorieten in het vervolg wilt op slaan.

tekenreeks bewerken

Doe het zelfde nogmaals door naar [HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders] te bladeren.

register

nogmaals tekenreeks bewerken

Voortaan zijn ook de favorieten veilig.

Nu we dit gedaan hebben kunnen we met een gerust hart aan het werk op de computer, want zelfs als Windows zou crashen blijven al de bestanden op deze partitie in tact. Zou u in de toekomst Windows opnieuw moeten installeren dan hoeft u alleen maar de bestandslocaties te wijzigen en u bent klaar. Back-ups maken van uw e-mailberichten en documenten is niet meer nodig. Al is een waarschuwing wel op z'n plaats. Deze werkwijze beschermt alleen tegen falen van software, dus bij een fysieke crash van de harde schijf bent u alsnog alles kwijt. Dus de echt belangrijke zaken kun je best ook op een tweede harde schijf opslaan of branden op cd of dvd.

Nu hebt u uw gegevens veilig gesteld hebt voor crashes en andere rampen. Maar ook van buitenaf kan er onheil op ons afkomen. Om hier wat aan te doen gaan we de beveiliging onder handen nemen.